Çelik Kapı Seçmenin Zorluğunu Bilir misiniz?

/
10 Comments
Bugüne kadar hiç çelik kapı seçimi yapmadım. Hiç incelemedim ihtiyacım da olmadı. Şimdi kendi evimiz için çelik kapı seçmemiz gerekince eyvah dedik çeşit çok neye dikkat etmeliyiz ki? Hem renk çok, hem model çok, hem tarz çok hem de her kapının sağlamlığı, güvenliği, malzemesi farklı farklı... ee fiyatlar da çeşit çeşit ve bize 2 adet çelik kapı gerekiyordu. 
Bursa'daki neredeyse bütün çelik kapı satan dükkanları gezdik. Çelik kapı alırken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk sırada gelenin fabrika satış mağazalarını ziyaret etmek olduğunu belirtmeliyim burada. Çünkü en uygun fiyatları onlar veriyor.

çelik kapı, çelik kapı seçmenin zorlukları, çelik kapı seçerken nelere dikkat etmek gerek

Biz evimizi ağırlıklı olarak beyaz tasarlıyoruz. Mobilya ve perde gibi detaylar ile renklendirmeyi düşünüyoruz. Çelik kapı ise doğrudan salona açıldığı için adeta odanın dekorasyonunu etkiliyordu ve uyumu çok önemliydi. Zemin beyaza yakın bir ton duvarlarda öyle, kapı ile zıtlık mı yaratsak diye çok düşündük ama sonuç olarak yine beyaz bir kapıda karar kaldık. Metalik detayları olan hoş sade bir kapı. İki kat içinde aynı modeli tercih ettik. 

Gelelim çelik kapı alacak olanlara tavsiyeler neler olmalı kısmına:) Kimin ihtiyacı olur ki böyle bir bilgiye derdim önceden olsa ama bizim çok ihtiyacımız oldu. Genellikle çelik kapı fiyatları nakliye ve montaj ile birlikte oluyor. Hatta eşik mermeri de fiyata dahil oluyor. Bazı yerler mermeri dahil etmeyebiliyor. Bauhaus'tan aldığınızda ise montaj da nakliyede fiyatın dışında. Ekstra ödeme ile nakliye de isteyebiliyorsunuz. Bizim en beğendiğimiz kapı modeli da Bauhaus'ta oldu. Üstelik kalite ve fiyat dengesi çok karlıydı. Montajı nasıl ayarlarız diye tereddüt etsek de satın aldık. Kendi aracımız ile nakliyesini gerçekleştirdik. Zaten aracınıza yüklüyorlar orada taşıma derdi olmuyor. Montajını da nişanlım kendisi yaptı. Çok marifetli mübarek, olur olmaz her iş gelir elinden. Sonuç olarak diğer mağazalarda nakliye ve montaj fiyatı hariç 1200 TL seviyesinde olan kapıyı 700 TL'ye aldık ve karlı olduğumuzu düşünüyoruz :)

Ama bir de şunu belirteyim, bizim kapılarımızın güvenlik özellikleri çok da önemli değildi. Bina girişine başka kapı alınacak ve binada müstakil olduğu için daire kapıları çok önem taşımıyor. Eğer sokağa açılan kapı alacaksanız, birbirinden ilginç kilit sistemleri var bunları tercih etmeniz gerek. Birde kanat kalınlıkları çok önemli kapılarda. En yükseği 9 - 10 cm oluyor sanırım. Bizim aldığımız da 9 cm falan. Çok daha inceleri var ama kalını makbulmüş bilginize. :)





You may also like

10 yorum:

  1. Öncelikle güle güle kullanın arkadaşım. Çelik kapı önemli çünkü malum hırsızlar kapı, baca dinlemiyor, ama fiyatı bence gayet iyi almışsınız, beyaz renk bence de en güzeli, daha zarif duruyor. Nişanlınızın eline sağlık:) Allah tamamına erdirsin mutluluklar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için^^amin inşallah...

      Sil
  2. ay mustakil mi eviniz ne güzeeeeel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet^^ Bir de bahçesi olsa süper olacaktı ama yok maalesef.

      Sil
  3. çoğunluğu beyaz olan eve kırmızı kapıda çok güzel olabilirdi.. :)) güle güle oturun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evimizin tarzına pek uymuyordu yoksa ben de seviyorum vişne rengi falan hoş oluyor. :) Teşekkürler..

      Sil
  4. Merhabalar.

    Alınan ve satılan bir şeyi eleştirmek doğru olmaz. Sadece hayırlı olsun, güle güle kullanın demek gerekir.

    Çelik kapılar ile ilgili pek fazla bilgi sahibi değilim. Ancak en kullanışlı ve en iyi kapıyı almak için elbette biraz fazla para ödemeniz gerekiyor. Bizim müteahhidin evinin giriş kapısı parmak izine duyarlı olarak açılıyor.

    Şimdiki kapıların adı çelik, gereke kasasında, gerekse gövdesinde kullanılan saçların çelikle hiç alakası yok! En iyisinin sacı biraz daha kalın oluyor. Bir de onu montaj ederken uygulanan işçilik de çok önemli. Kimileri kasayı duvara monte ederken hiç beton dökmeden sarı renkli bir köpük ile sıkıştırıyorlar. Yani sizin anlayacağınız kapı ile ilgili o kadar çok söylenti var ki; neyin doğru, neyin yanlış olduğunu bilemezsiniz.

    Kapınız hayırlı olsun efendim, güle güle kullanın. İnşAllah herhangi bir hırsızlık girişimi ile karşılaşmaz.

    Anahtarı içeride unuttunuz ve kapıyı da çektiniz ya da rüzgar yaptı çarptı kapandı. Anahtarınız da içeride, ne yapacaksınız? Çilingir mi çağıracaksınız? Ben, benim oturduğum binada bu duruma düşenlerin kapısını açıyorum. Nasıl mı?

    Anahtarla ilgili bir de kart veriyorlar. Bu kart aynı kredi kartı ya da bankamatik kartı kalınlığında bir kart. Kapı böyle bilmeyerek kapandığında açmak için kullanılyor. Kartı, kapının dilinin hizsaından kapı ile kasa arasındaki her iki fitilin arasından araya sokuyorsunuz ve bir tık sesi ile kapıyı açıyorsunuz. Tabi birazcık el becerisi de gerekiyor.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kart ile açılma olayı için şimdi arada diş olan kapılar üretilmeye başlanmış. Bu anlamda faydalı gibi görünüyor ama gerçek anlamda bir çelik kapı satın almak için 3000 TL ve üzeri fiyatı olanları tercih etmek gerekiyor. Bizim zaten müstakil ev olduğu için bu tür bir şeye ihtiyaç duymadık ama çelik kapı denilince akla gelmesi gereken bu tip bir kapı olmalıdır.
      Yorumunuz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

      Sil
  5. Gerçek Anlamda Çelik kapı seçimi oldukca zor. Bir yerde para bir yerde kalite, ikisinin arasında seçim yapmak sizin bütcenize kalmış bir iştir. Almış olduğunuz kapının çelik aksamı oldukca önemlidir. Dış görünüşü kadar içi boş kapıları süsleyip püsleyip satmaktalar.

    Yangın Kapısı

    YanıtlaSil
  6. http://www.kaysericelikkapifirmalari.com

    YanıtlaSil