İyi Olma Dersleri 1 - Niyet

/
0 Comments
TRT 1 'de yayınlanan bir dizi vardı geçen sene. Böyle Bitmesin. Çok severek izlerdim. Sosyal yaşamdaki ilginç olaylara değinip, insanların kendi sorunlarına çözüm bulması için yol gösteriyor diye düşünürdüm. Ne yazık ki bu amacından sapan bir konuya doğru yol aldı ve sonuçta yayından kaldırıldı. Böyle Bitmesin dizisinin bir bölümünde tema niyet üzerine kuruluydu. Çok etkilenmiştim. Bazen iyi niyetli olmamıza rağmen kendimiz için ya da başkaları için iyi sonuçlar tesis edemeyebiliriz. Bu bizim kötü olduğumuz anlamına gelmez. İyi niyet sonuç ne olursa olsun iyi bir ruhun göstergesidir. Kötü niyet ise belki de artık arınamayacak olan hastalıklı bir ruhun yansımasıdır. 
trt 1, böyle bitmesin, dizi, niyet, iyi niyet, kötü niyet, iyi insan olabilmek, iyi insan olmanın yolları, iyi insan
İyi niyetli misin?
Sorun ise aslında şurada. Niyeti nerede arayacağımızı bilemiyoruz. İnsan sadece aklından geçirdiği bir düşüncede bile iyi ya da kötü niyetli olabiliyor. Başkalarını eleştirmek son derece kolayken, her hangi bir olay karşısındaki düşüncemizin iyi ya da kötü niyetli olduğunu tahlil edemiyoruz. Başkalarına odaklandığımız için kendimizi eleştirmiyoruz. Oysa insanın dünyada olma sebebi biraz da kendisini eleştirmektir. Kendimizi eleştirip, iyi tarafa doğru yol almamız gerekir. Bu her hangi bir dine bağlı bir düşünce değildir üstelik. İlahi dinler ya da diğer inanışlar insanın iyi olması gerektiğini belirtir ve bunun kriterlerini aynı noktaya işaret eden sözler ile açıklarlar. Tabi bu da görmek isteyene.
Kendime söylediklerimi sizler ile de paylaşıyorum ki, ruhumuzun eksiklerini birlikte tamamlayarak iyi insan olmayı öğrenelim. Ruhumuzun karanlığı dağılmaya başladığında, eskisinden daha hafif olduğumuzu da hissedeceğiz. 




You may also like

Hiç yorum yok: